Zaklada Slagalica

(Ž)BICOM DO TRICE

Biciklističko-filantropski tandem ponovno kreće u dugu vožnju biciklom. Igor Toman i Ivica Lenard ovoga će puta svoje kilometre donirati korisnicima Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka. Kroz 24 sata vožnje Hrvatskom donirat će 400 km, a financijski cilj kampanje je 17.000 kuna. Prikupljenim sredstvima u kampanji postavit će se koševi u dvoranu Doma za potrebe sportsko-rekreacijskih aktivnosti korisnika.

TKO?

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-trkački tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije. Vozili su od Hrvatske do Rusije, po noći i po danu, kroz glavne i sporedne putove, a najdraže im je kada sjednu na bicikl i pedaliraju za one koji trebaju podršku. Dobitnici su volonterske nagrade koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek 2019. godine i posebnog Priznanja za filantropsku inicijativu građana 2017. godine kao dio neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, koju dodjeljuje Zaklada Slagalica.

ŠTO?

U kampanji „(Ž)bicom do trice“ vozit će 24 sata te obići nekoliko većih hrvatskih gradova, a odvezenih 400-tinjak kilometara donirat će za potrebe postavljanja koševa u dvorani Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka.

KOLIKO?

Financijski cilj kampanje je prikupiti 17.000 kuna za potrebe postavljanja koševa u dvoranu Doma, a svaki otkupljeni kilometar je važan. Koristeći bar kodove olakšat ćete si uplatu donacije, a iznose koje možete izabrati su vaša procjena vrijednosti Igorovih i Ivičinih odvezenih kilometara.

ZAŠTO?

Dom za odgoj djece i mladeži Osijek djeluje od 1961. godine s ciljem pružanja usluga socijalne skrbi djeci izvan vlastitih obitelji, a koja manifestiraju različite oblike problema u ponašanju. Dom trenutno broji 40-ak korisnika starosne dobi od 7 do 21 godine te je jedina ustanova takvog ustrojstva u cijelom istočnom dijelu Hrvatske.

Važno za napomenuti je činjenica da je ustanova za vrijeme migrantske krize bila prihvatni centar nekoliko desetaka djece bez pratnje roditelja te im nastojala osigurati što kvalitetniji smještaj i zdrave uvjete za vrijeme njihovog boravka u Osijeku.

Želeći svojim korisnicima osigurati daljnji razvoj socijalnih vještina i napretka u socijalnoj integraciji za vrijeme i nakon odlaska iz nje, ustanova promiče zdravi život kroz sportske i rekreacijske aktivnosti, omogućujući djeci što adekvatnije uvjete za njihovo provođenje.

Međutim, ponekad je potrebna podrška i pomoć izvana – institucionalna, gradska, ljudska. Kampanja „(Ž)bicom do trice“ želi naglasiti kako su i djeca navedene ustanove jednako važna, kako imaju iste potrebe za rekreacijom i druženjem kao i sva druga djeca. Pokušajmo im uključivo i solidarno pomoći da zajedno dođemo do istog cilja – osmijeha nakon zabijene trice na novom košu.

KAKO SE MOGU UKLJUČITI?

Kampanja traje od 1. do 20. rujna, a sredstva se mogu donirati tijekom trajanja kampanje. Igor&Ivica na vožnju kreću 15. rujna iz Osijeka. Vožnju ćete moći pratiti na službenim stranicama Zaklade Slagalica, Zaklade Srce grada Osijeka i Volonterskog centra Osijek koji pružaju logističku podršku kampanji. Također, sve pojedinosti o kampanji moći ćete pratiti i na Facebook događaju kampanje kao i na društvenim kanalima Zaklada i Volonterskog centra. U kampanju se mogu uključiti svi zainteresirani pojedinci i organizacije koji bi otkupom odvezenih kilometara donirali financijska sredstva u skladu sa svojim mogućnostima.

Iznos otkupljenih kilometara možete uplatiti na poseban račun Zaklade Slagalica br: HR7724020061500078713 kod Erste&Steiermerkische Bank s naznakom „(Ž)bicom do trice“.

Možete koristiti i bar kodove za mobilno bankarstvo u nastavku:

20kn

Doniraj 20

50kn

Doniraj 50

100kn

Doniraj 100

Ili kliknite DONIRAJ na ovoj stranici

 

17.000,00 kn

21.100,00 kn

Učitavanje...