Udruga za mlade "STUP"

Vratimo Uriji stari sjaj

Cilj je ostvaren!

Urija će biti ponovno prostor za sigurnu dječju igru. Uz vašu pomoć, građana, tvrtki, udruga iz Brodskog Stupnika i šire Hrvatske, obnovit ćemo dječje igralište u selu.

Zašto Urija?

Urija je površina smještena u Ulici Petra Zrinskog i okružena naseljima punim djece. Na toj površini je nekada bilo dječje igralište koje je, zbog nedostatka ulaganja financijskih sredstava, zapostavljeno i već dugi niz godina nije primjereno za korištenje. Igralište je zaraslo, a postojeće ljuljačke i sprave predstavljaju opasnost za igru i druženje.

Sada možemo Uriji vratiti stari sjaj i vratiti djecu na igralište kako bi svojom igrom oživjeli ulicu!

Što ćemo napraviti prikupljenim sredstvima?

Prikupili smo 14.120 kn i zamijenit ćemo postojeća igrala novima.

Postavit ćemo njihalicu-stolice, ljuljačku i tobogan, a Općina će nam pomoći tako što će nabaviti koševe za otpatke i koš za košarku.

Mi iz Udruge STUP ćemo dodatno urediti prostor: pokosit ćemo travu, urediti okoliš i pomagat ćemo u postavljanju koševa za smeće te bojati postojeću konstrukciju koša za košarku. Pozivamo vas da  nam se pridružite i u tome, te da zajedno s djecom zasadimo cvijeće oko igrališta.

Mi ćemo se brinuti o igralištu i nakon završetka akcije te zajedno s vama organizirati volonterske akcije za njegovo očuvanje, kako bi igrala ostala sigurna za igru, naša djeca imala prostor za rekreaciju i zabavu.

Vrijeme potrebno za obnovu igrališta je dva mjeseca iz razloga što će se najviše raditi subotama jer naši volonteri ili rade ili se školuju. Obnovu bi smo počeli u lipnju te završili krajem srpnja ili početkom kolovoza.

foto1

Tko smo mi?

Udruga za mlade „STUP“ osnovana je 03. veljače 2016. godine u Brodskom Stupniku. Premda postojimo relativno kratko vrijeme, aktivni smo u našoj zajednici. Naš tim čini 30 članova u dobi od 14 pa do 36 godina, a bavimo se volonterskim akcijama i organiziranjem događanja za mlade i djecu. Surađujemo s drugim udrugama mladih i za mlade na našem području: LAG Posavina, Kreativna udruga mladih Limes, Kutljanska udruga mladih, Sibinjska udruga mladih.

Radimo na usvajanju novih znanja i ideja i jačanju kapaciteta. Organizirali smo glazbene događaje (Rock Fest, karaoke), filmske večeri (Ljetno kino, Dječje kino), zabavne aktivnosti (Dječje maškare). Radionice, druženja i edukacije su također dio naših djelatnosti. Planiramo realizirati i događanja s humanitarnim karakterom te nastaviti ulagati u zajednicu.

14.000,00 kn

14.020,00 kn

Učitavanje...