Zaklada Zajednički put

SUPERSENIORI za Vjeverice

Superseniori za Vjeverice

Na zajedničkim kreativnim radionicama Superseniora Zaklade „Zajednički put“ i Vjeverica, među Superseniorima se pojavila ideja o nabavi lončarskog kola za Vjeverice.

Klub Vjeverica je prvi izvaninstitucionalni oblik skrbi za odrasle osobe s intelektualnim oštećenjima osnovan 1985. godine u sklopu Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba. Pokrenulo ga je nekoliko roditelja – entuzijasta koji su svojoj djeci i ostalim korisnicima željeli osigurati adekvatno i stručno provođenje slobodnog vremena.

Klub djeluje kao poludnevni boravak gdje odrasle osobe s intelektualnim poteškoćama sudjeluju u radno-okupacijskim aktivnostima te na taj način usvajaju vještine potrebne za kvalitetno i aktivno življenje u obitelji i lokalnoj zajednici. Također, stručnjaci Kluba svakodnevno pružaju pomoć članovima obitelji korisnika s ciljem postizanja veće kvalitete zajedničkog života.

Usluge poludnevnog boravka u Klubu svakodnevno koristi oko 25 osoba, a tijekom trideset i pet godina djelovanja u program Vjeverica bilo je uključeno više od 300 korisnika i članova njihovih obitelji. Da ne pišemo previše, pogledajte o čemu je riječ:

Zašto lončarsko kolo?

Lončarenje je vrlo ugodna tehnika koja opušta um, razvija kreativnost i omogućava lakše izražavanje emocija. Terapija glinom pokazala se posebno korisnom u radu s osobama s intelektualnim oštećenjima jer upotreba gline ublažava otežavajuće simptome te osobama pruža dojam zaštićenosti, topline, ali i novi stupanj samosvijesti. Dodirivanje prirodnog materijala koji se potom suši ili peče relaksira korisnike, uči ih koncentraciji te razvijanju ciljeva.

Kako ih možete podržati?

Uplatom iznosa od 10, 20 ili više kuna na bankovni račun Zaklade IBAN broj: HR2824020061100718373 kod Erste&Steiermerkische banke s naznakom "Za Vjeverice". Ili kliknite na "Doniraj" na ovoj stranici :) 

Možete koristiti i 2d barkod za mobilno bankarstvo u nastavku (uplate 2d barkodom će u sustavu biti vidljive idući dan):

Skeniraj i doniraj 20 kuna:

 

Skeniraj i doniraj 50 kuna:

 

Skeniraj i doniraj 100 kuna:

Superseniori

Superseniori su starije osobe koje su, osim stjecanja novih znanja i vještina u Zakladi Zajednički put, volonterskim radom odlučile utjecati na poboljšanje svoje lokalne zajednice. Ovaj put, njihova zajednica su njihovi prijatelji iz Kluba Vjeverica.

HVALA!

10.000,00 kn

11.135,00 kn

Učitavanje...