Zaklada Zajednički put

Punjač za seniore

Uspjeli smo! Zaklada Zajednički put i Zaklada Slagalica su drugu godinu zaredom lansirali kampanju SUPERSENIORI koja je inovativni model podrške udrugama koje svojim aktivnostima pridonose smanjenju socijalne isključenosti starijih osoba. Tijekom ovogodišnje kampanje na Doniraj.org skupljeno je čak 43.305 kuna, a donacijama izravno na račun Fonda Superseniori dodatnih 12.809 kuna. Zaklade Slagalica i Zajednički put su osigurale preostala potrebna sredstva kako bi se raspoloživi fond za dodjelu financijskih podrški zaokružio na 60.000 kuna.

Natječaja za projekte namijenjene osobama treće životne dobi - SUPERSENIORI objavljen je 15. siječnja 2018. godine. Od 24 zaprimljene projektne prijave, tri su odobrene za financiranje i to:

  • Centar za civilne inicijative iz Zagreba za projekt pod nazivom „Pune ruke posla“,
  • Udruga žena Vukovar iz Vukovara za projekt pod nazivom „Nikad nije kasno“ te
  • Zajedno za zajednicu iz Dalja za projekt „Super aktivnosti za super seniore“.

Provedba projekata započinje u svibnju 2018. godine.

 

PUNJAČ ZA SENIORE – napunimo društvo sretnim seniorima!

Za razliku od vašeg omiljenog uređaja, starije osobe pune se tako da ih se uključi u život zajednice i na taj način smanji njihova socijalna izoliranost. Vaša donacija pomoći će konkretnim projektima i programima koji će naše seniore napuniti pozitivnom energijom, novim znanjima, vještinama i informacijama te zabavom i tako im omogućiti da žive bolje u društvu koje ih vrlo često zaboravlja.

DONIRAJTE FOND SUPERSENIORI!

 

KOLIKO NAM TREBA?

Cilj nam je prikupiti 60.000 kn, što će omogućiti financiranje najmanje 3 projekta. Udruga s 20.000 kn može seniorima omogućiti najmanje 6 mjeseci tjednih radionica, edukacija, savjetovanja i slično. To je najmanje 120 divnih ljudi kojima ćete uljepšati tjedan.

 ŠTO JE PUNJAČ ZA SENIORE?

„Punjač za seniore“ kampanja je kojom želimo prikupiti sredstva za fond SUPERSENIORI i  podržati projekte različitih udruga koje se bave pitanjima starijih osoba na području Grada Zagreba, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Udruge koje ćemo podržati bit će odabrane putem posebnog javnog natječaja. Cilj SUPERSENIORA jest osigurati kontinuiranu podršku postojećim projektima te podržati razvoj novih projekata koji poboljšavaju kvalitetu života starijih osoba.

TKO SU SUPERSENIORI?

SUPERSENIORI su partnerski program zagrebačke Zaklade Zajednički put i Zaklade Slagalica. Riječ je o inovativnom modelu koji davanjem natječajnih sredstava potiče suradnju i zajedničke aktivnosti zaklada, organizacija civilnog društva, građana i institucija na lokalnoj razini. Promotivnim kampanjama SUPERSENIORI istodobno jačaju svijest građana o potrebama i problemima starijih osoba te ih pozivaju da i sami financijski podupru projekt. SUPERSENIORI neizravno potiču i jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za starije osobe, promiču osnivanje i razvoj postojećih senior-centara i klubova, kao i nove modele rada sa starijim osobama na lokalnoj razini. 

Pogledajte kratki video o rezultatima projekata podržanih 2016. godine.

Pročitajte više o programu SUPERSENIORI, podržanim projektima i aktualnim događanjima na www.superseniori.hr

Kontaktirati nas možete i putem Facebook profila Superseniori

 

60.000,00 kn

43.305,00 kn

Učitavanje...