Udruga za osobe s intelektualnm teškoćama „Jaglac“ Orahovica

I ja mogu vježbati!

Cilj je ostvaren!

Putem doniraj.org i donacijama u zajednici te zahvaljujući Mjesnim odborom Merkur prikupili smo 17.686,91 kn kojim ćemo nabaviti 2 sprave za vježbanje koje su prilagođene osobama s intelektualnim poteškoćama i tjelesnim invaliditetom.

Sprave su prilagođene za rad u paru gdje dvije osobe mogu istovremeno vježbati i poticati jedna drugu. Obje sprave su pogodne i za zdrave osobe i za osobe s invaliditetom:

Prva sprava potiče razvoj i jačanje donjih ekstremiteta. Vježbat ćemo iz sjedećeg položaja guranjem i rastezanjem.

Druga sprava potiče razvoj gornjih i donjih ekstremiteta, sinkronizirano kretanje ruku i nogu – na ovoj spravi vježbamo hodanje u paru.

Sprave ćemo postaviti tijekom lipnja 2017. godine u dvorištu naše udruge gdje će se moći koristiti za vježbanje. Uključit ćemo i volontere koji će nam pomoći vježbati svojom stručnošću i iskustvom.

Dođite da vježbamo zajedno!

VELIKO HVALA SVIMA!

Veliko hvala svima što ste se odazvali i pomogli da ostvarimo svoj cilj. Kao znak zahvale naši članovi će izaditi poklončiće koje ćemo rado podijeliti s vama, ako prihvatite našu pozivnicu i dođete na druženje u „Jaglac“.

Čekamo vas! Naša adresa je: ul. Kralja Zvonimira 53, Orahovica.

 

Vježbati je važno…

Grad Orahovica ima prekrasne parkove, ali nema predviđeno igralište niti sprave za vježbanje za osobe s invaliditetom, tako da previše vremena provodimo u zatvorenom prostoru što negativno utječe na naše mentalno i tjelesno zdravlje.

I mi možemo i želimo vježbati, jer vježbanje je zdravo!

 

Naša udruga i mi…

Udruga „Jaglac“ je naša ekipa. Ona okuplja prijatelje i volontere s bogatim iskustvom u provođenju različitih akcija. Tijekom 2015. i 2016.  godine postavili smo nadstrešnicu (sjenicu) u našem dvorištu i opremili je namještajem, pa se sada možemo družiti vani.

Udruga je osnovana 2002. godine i pomaže djeci i mladima s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom te odraslim osobama s intelektualnim teškoćama. U Udruzi je i privremeni boravak za odrasle osobe s intelektualnim poteškoćama koji se zove „Jaglac – moj drugi dom” i pruža osobnu asistenciju u domu korisnika.

Udruga „Jaglac“ je dobitnik Regionalne nagrade Volonterskog centra Osijek za 2014. godinu i Priznanja za primjer dobre prakse uključivanja volontera u rad Udruge za 2016. godinu.

Pogledajte film „Volim život koji živim“ kako bi nas bolje upoznali:

Više o nama možete saznati i na našoj web stranici: http://udrugamrorah.hr/

14.000,00 kn

17.686,91 kn

Učitavanje...