POU Korak po korak

Centar igre i knjižnica igračaka u Orehovici

Pučko otvoreno učilište Korak po korak je neprofitna organizacija čija misija je uvođenje, promoviranje, zagovaranje i podržavanje inovativnih i kvalitetnih odgojno-obrazovnih i drugih praksi kako bi se osigurala dobrobit, razvoj i učenje djece i mladih. Drugim riječima, stvaramo društvo po mjeri djeteta!

Posljednjih mjeseci smo poduzimali male, ali važne korake kako bismo stvorili sve preduvjete za otvaranje Centra igre i knjižnice igračaka u Općini Orehovica krajem listopada 2019. godine, a sada trebamo vašu pomoć!

Orehovica je općina u Međimurskoj županiji s malim brojem stanovnika, svega 2.685, od čega 18,9 posto populacije čine pripadnici romske zajednice. Mnoga djeca na širem području općine ne idu u vrtić do svoje šeste godine, neka od njih nemaju prilike igrati se poticajnim igračkama i susresti se sa slikovnicama te su još uvijek u procesu učenja hrvatskog jezika. Želimo stvoriti okruženje u kojem mogu prevladati te prepreke te se susretati i družiti s drugim članovima zajednice svih dobnih skupina. Otvaranjem Centra igre i knjižnice igračaka djelovat ćemo na živote 300 djece rane, predškolske i osnovnoškolske dobi koja žive na širem području općine Orehovica.

ŠTO JE CENTAR IGRE?
Mjesto je gdje djeca mogu sudjelovati u različitim kreativnim, zanimljivim aktivnostima s drugom djecom i odraslima i gdje članovi njihovih obitelji mogu dobiti informacije o odgoju djece, njihovom zdravlju, učenju i razvoju, te gdje mogu susresti članove drugih obitelji i različite stručnjake.

ŠTO JE KNJIŽNICA IGRAČAKA?
Knjižnica igračaka je mjesto gdje djeca i članovi njihovih obitelji mogu besplatno posuditi igračke, igre i slikovnice kako bi se s njima igrali u Centru ili kod kuće. Ove godine u Orehovici otvaramo drugi po redu Centar igre i knjižnicu igračaka u Hrvatskoj, a kako biste doznali više o ovom neobičnom konceptu, pogledajte kako izgleda Centar koji smo prošle godine otvorili u Sisku:

 

Spoj Centra igre i knjižnice igračaka (eng. play hub) predstavlja mjesto veselog druženja te učenja kroz istraživanje svim osjetilima.

A evo i sažetog prikaza načela rada Centra igre i knjižnice igračaka za one malo veće:

KAKO VI MOŽETE POSTATI DIO NAŠE PRIČE?

Cilj ove kampanje je prikupiti 10.000 HRK kako bismo uredili i opremili prostor stare škole u Orehovici i pretvorili ga u mjesto susreta, igre, veselja te mjesto za razmjenu savjeta, informiranje, izražavanje i stvaranje!

Važno je napomenuti i kako mi u Koraku ne zaboravljamo tako lako sve one korakoljupce koji su nas kroz godine podržavali u nastojanjima da osiguramo kvalitetan odgoj i obrazovanje za svu djecu, a nećemo ih zaboraviti ni ovaj put!

Doniranjem iznosa po vašem izboru i u skladu s vašim mogućnostima, postajete prijatelj Centra igre i knjižnice igračaka te dobivate zahvalnicu s crtežom koji će naslikati naši najmlađi posjetitelji jer ste nam pomogli da se približimo svom krajnjem cilju.

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, osjetite se slobodnim poslati e-mail u naš elektronski sandučić na korakpokorak@korakpokorak.hr!

KAKO JOŠ MOGU POMOĆI?

Svakoga tko sudjeluje u realizaciji Centra igre i knjižnice igračaka i vjeruje u moć ovakvih inicijativa kojima radimo na jačanju otpornosti zajednica, zasigurno biste razveselili širenjem priče o onome na čemu radimo ili pak dijeljenjem poveznice na ovu kampanju koja traje do 1.10.2019. godine.

Također, veći dio kupnje igračaka bit će financiran iz međunarodnog projekta 'TOY to Share, Care to Play' koji provodimo mi, Pučko otvoreno učilište Korak po korak, u suradnji s partnerima iz Nizozemske, Slovačke, Mađarske, Italije, Latvije, Slovenije i Turske, ali i iz drugih donacija. Ukoliko biste željeli pridonijeti raznolikosti poticaja u Centru doniranjem novih ili rabljenih igračaka (edukativne igračke, guralice, njihalice, društvene igre, kocke, logičke igre, mozgalice, itd.), mi ih nestrpljivo čekamo na adresi Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak – Ilica 73, 10 000 Zagreb, a prikupljat ćemo ih i nakon završetka naše online kampanje. Igračke se mogu donirati i u Orehovici na adresi OŠ Orehovica,  Školska 2, radnim danom od 8-15 sati. 

Kliknite, donirajte, pa se u Orehovici na jesen s nama igrajte!

Pozdrav iz Korakograda!

10.000,00 kn

4.550,00 kn

Učitavanje...